Vaadi parempaa

Julkaistu 2.4.2019

Bussin perässä lukee vaadi parempaa, kekkonen is back. No ei tietenkään Urho vaan minä olen tullut politiikkaan ja kolme muuta Kekkosta on myös ehdolla. Heistä yksi on veljen poika.

Politiikassa ei yksikään ihminen voi saada aikaan muutosta ellei hänellä ole vahva tuki asiassa. Tukea ei muuten saa kuin että me kaikki annetaan painetta poliitikoille mitä heidän tulisi tehdä. Näin vaalien alla he kuuntelevat tai ainakin ovat kuuntelevinaan.

Mutta mitä parempaan politiikkaan tulee, suurimpana ongelmana on kyvyttömyys sopia asioista ja se korostuu sote-sähläilyssä, jonka tarpeen kaikki ymmärtää. En voi käsittää, miten on mahdollista että sitä on väännetty 12 vuotta ilman tulosta.

Onneksi nyt vaalien alla kaikki on selvää, miten edetään, samoin myös vanhusten hoidossa. Mutta en tiedä miten se hoitajamitoituksen kirjaus toimii. Eikö sielläkin ole laitoksia, joissa hoidon tarve on erilainen.

Yleensäkin hoitopalvelut sopivat huonosti voittoa tavoitteleville yrityksille. Sitäkin ihmettelen, miten kunnat ja kaupungit olettavat, että yksityinen yritys tuottaa hoivapalvelut edullisemmin kuin kunta. Yritys rakentaa laitokset, palkkaa henkilökunnan ja tekee tilin, miten?